x

Veronica Maggio samarbetar med Jocke Berg – presenterar "Kurt Cobain"

Veronica Maggio samarbetar med Jocke Berg – presenterar "Kurt Cobain"

Nu på morgonen låter Veronica Maggio meddela att det dyker upp en ny singel i slutet på mars månad.

"Kurt Cobain består av lika delar kärlekssynth, ett bråk i stockholmsnatten och att välja bort mörker. Det en sån där låt som jag ofta önskar att jag hade lättare för att skriva. Som känns ljus utan att den blir för hurtig", skriver Veronica Maggio på sin Facebook.

gallery_large

(Foto: Daniel Melin)

Låten är skriven tillsammans med Simon Hassle och Kent-frontaren Jocke Berg. Den sistnämnde har varit med under hela processen som nu kommer att resultera i en fullängdare.

"Jag hade ju redan skrivit några dagar med Jocke på en annan låt och visste att han är precis så bra som man hoppas att han ska vara. Men man vet ju aldrig om inspirationen bara räcker till en låt eller fler. I vårt fall blev det ett helt album."

Kurt Cobain släpps 22 mars och är den första singeln från det kommande albumet.

– Jag älskar ju albumformatet. Dramaturgin, utrymmet och lyxen att få dyka in i en hel värld av låtar. Men det finns nåt lockande i att låtarna får stå lite mer på egna ben också. Att släppa över längre tid och ge dem mer utrymme. Till slut hamnar låtarna ändå på samma album och blir en helhet, säger hon i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: Laleh utsatt för sabotage


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA