x

Nikki Sixx tar tillbaka våldtäktshistoria – "Jag har ingen aning om varför den är med"

Nikki Sixx tar tillbaka våldtäktshistoria – "Jag har ingen aning om varför den är med"

Glamrock-bandet Mötley Crüe har genom flera årtionden varit kända för sina extrema utsvävningar och hedonistiska livsstil. Deras eskapader finns berättade i biografin The Dirt från 2001, skriven av bandmedlemmarna tillsammans med författaren Neil Strauss. Nu ber bandmedlemmen Nikki Sixx om ursäkt för en händelse i boken och säger att han inte minns att den ägt rum, eller hur den hamnade i boken.

Händelsen i fråga handlar om när Sixx hade sex med kvinna på en fest. Han ska då ha avbrutit samlaget och hämtat bandkamraten Tommy Lee och instruerat honom till att ha sex med kvinnan, som fortfarande trodde det var Sixx hon låg med, skriver NME.

”Jag har en brud i garderoben. Följ med, och säg inte ett ord. När jag säger till dig, börja knulla henne”, sa Sixx i boken. Han fortsätter berätta att han stod bakom trummisen medan han hade sex med kvinnan. Vidare säger han att han inte kom ihåg händelsen förrän kvinnan ringde honom och sa att hon blivit våldtagen den kvällen. Hon sa dock att det hade skett på väg hem från festen.

”Först var jag lättad för att jag förstod att jag inte hade våldtagit henne. Men ju mer jag tänkte på det, ju mer gick det upp för mig att jag ju mer eller mindre hade gjort det. Jag var inne i en ’zon’, och i den zonen fanns inga konsekvenser. Dessutom höll jag på och sjunka mycket djupare”, skriver Sixx i boken.

gallery_large

(Foto: Sandra Johnson)

Nu har Nikki Sixx uttalat sig till Rolling Stone och menar att han när han läst boken idag inte minns händelsen eller vet varför den finns med. ”Jag har ingen aning om varför den är med i boken, förutom att jag inte var riktigt med i huvudet, och att det är en grov överdrift eller att jag hittat på det. Det var oansvarigt sagt. Jag ber om ursäkt.”

Sixx har antytt att flera delar av The Dirt inte är helt sanna, och att han önskar att han kunnat bidra till boken efter han blev ren och nykter. Han medger att boken vittnar om dåligt beteende och menar att bandet ångrar mycket och försöker ta ansvar för det.

Bokens författare Neil Strauss vill inte kommentera saken med hänvisning till att han skrivit under ett tystnadsavtal.

The Dirt har nyligen filmatiserats med bland andra Machine Gun Kelly i rollen som Tommy Lee. Filmen har premiär på Netflix 22 mars. Se en trailer här: 

LÄS OCKSÅ: The Sounds-medlemmar tillbaka – i ny elektroduo


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA