x

Raised Fist bekräftar nytt album – ställer fråga till fansen

Raised Fist bekräftar nytt album – ställer fråga till fansen

Det svenska hardcore-bandet Raised Fist meddelar att de är på väg in i studion för att spela in ett nytt album.

”Vi börjar spela in vårt nya album om två veckor!”, skriver bandet på sin officiella Facebooksida och frågar samtidigt vart de ska spela när albumet är släppt.

Raised Fist bildades i Luleå 1993 och albumdebuterade 1998 med Fuel. Till en början var bandet starkt influerade av klassisk hardcore men på senare år har Raised Fist vävt in både black metal och rock'n'roll i sin musik. 2015 kom bandets senaste album From The North.

I somras gjorde Raised Fist en spelning på In Flames festival Borgholm Brinner. GAFFAs Amelie Schenström gav den spelningen 5 av 6 stjärnor och skrev bland annat:

”Hardcorebanden brukar vara explosiva i sina liveframträdanden, och i den ligan är Raised Fist kanske en av de främsta bland likar. Hela bandet bjuder på en kraftfull scenshow och mest av alla exploderar sångaren Alexander Hagman i en ohejdad kaskad av hopp och lopp över scenen. Musiken är också av den explosiva arten och det som på skiva kan vara både starkt och mjukt transformeras live till en rått framrusande ljudkaskad i ett väl organiserat kaos.”

LÄS OCKSÅ: In Flames och konsten att slåss mot demoner 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA