x

Tyred Eyes släpper album om sorgen efter Stefan Holmbergs bortgång

Tyred Eyes släpper album om sorgen efter Stefan Holmbergs bortgång

5 april 2019 släpps Tyred Eyes tredje album Destroy Everything You, det första sedan den nära vännen och tillfälliga bandmedlemmen Stefan Holmberg (även i Killers Walk Among Us) tog livet av sig 2014.

Med albumet vill Tyred Eyes försöka förklara vad som hände, och samtidigt söka svar på vad det var som drev deras vän så långt att det inte fanns någon återvändo.

gallery_large

(Foto: Patrik Skoglöw)

– Det finns aldrig ett enkelt svar på varför någon väljer att avsluta sitt liv, men vi vill att det här albumet åtminstone ska ställa frågan: hur kunde det gå så långt?, säger bandet i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Låtarna på skivan är självständiga alster som lever sina egna liv och beskriver olika tankar och historier kring det som hände. Sammansatta på albumet bildar de tillsammans den gemensamma kontexten. Likt kort i en kortlek blir låtarna individuella nedslag i tragedin för fem år sedan. Genom att lägga dessa kort på bordet vill vi berätta om vad som hände, från vårt perspektiv. Men albumet är också en möjlighet för oss att gå vidare, ett bokslut för vårt sorgearbete, även om minnet av vår kära vän kommer leva vidare för evigt.

Destroy Everything You spelades in i Welfare Sounds Studios i Göteborg av producenterna Olle Björk och Per Stålberg. Inspelningsprocessen har pågått vid olika sessioner sedan 2016.

Tyred Eyes startades i Göteborg 2009 av bröderna Martin T Sahlin och Erik Toresson Hellqvist. Sedan dess har bandet genomgått flera förändringar. Gitarristen och leadsångaren Johanna Hellqvist anslöt 2011, och trummisen Joel Bjurbo har tillhandahållit en stabil grund sedan 2012. Gitarristen, sångaren och numer huvudsakliga låtskrivaren Oscar Brask är bandets senaste tillskott och kom in 2014.

Lyssna på den nya singeln Wait som släpptes idag:

Mår du dåligt? Hit kan du vända dig för hjälp och stöd.

LÄS OCKSÅ: Franska Trion fortsätter trots dödsfall – läs bandets meddelande


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA