x

Ariana Grande delade Cherries Instagraminlägg: ”Nu går vita rasister lös i kommentarsfältet”

Ariana Grande delade Cherries Instagraminlägg: ”Nu går vita rasister lös i kommentarsfältet”

Efter den fruktansvärda terrorattacken mot en moské i Nya Zeeland lade den svenska rap- och R&B-artisten Cherrie upp ett inlägg på Instagram. Där beskrevs hur det första dödsoffret hälsade terroristen med ”salam brother”, innan han sköts till döds.

”Om inte det bevisar att islam är en fredlig religion så vet jag inte när ni någonsin ska förstå”, står det i inlägget som Cherrie publicerade.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ett inlägg delat av CHERRIE (@chvrrie)

Världsstjärnan Ariana Grande snappade upp budskapet och valde att sprida Cherries bild. Det lockade både en och annan person till Cherries kommentarsfält.

”Ariana Grande repostade ett av mina Instagraminlägg och nu går vita rasister lös i kommentarsfältet”, twittrade hon under söndagen.

Under det aktuella inlägget syns flera kommentarer som ifrågasätter budskapet i bilden, vissa av dem med tydligt islamofob underton.

”Han måste ha trott att en av hans egna var på väg in genom dörren, så naturligtvis kom orden 'välkommen broder' ur hans mun”, skriver en användare.

”Hur vågar du använda dessa människors liv för att marknadsföra din egen religion? Extremister tar tron bokstavligen, vilket gör islam till en av de mest våldsamma religionerna i världen”, skriver en annan.

Många andra är dock positiva till det budskap som Cherrie förmedlar och väljer att kommentera bilden med hjärtan.

”Hoppas världen får en annan bild av islam nu”, skriver en person.

LÄS OCKSÅ: 10 politiska statement vi minns


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA