x

Efter "Leaving Neverland" – ny Michael Jackson-dokumentär på väg

Efter "Leaving Neverland" – ny Michael Jackson-dokumentär på väg

Det är nog få som missat hur det stormat runt den enormt uppmärksammade HBO-dokumentären Leaving Neverland, som framför nya anklagelser om pedofili mot Michael Jackson. Nu tar hela karusellen ytterligare en vändning. BBC tillkännager nämligen att de släpper en egen Michael Jackson-dokumentär senare i år.

”Genom att prata med dem som stod honom nära samt titta på nyckelögonblick i hans karriär som påverkade honom djupt, ska filmen ta sig an de omständigheter, kontroverser och anklagelser som fortfarande omgärdar honom. Det är ett försök att bättre förstå hans uppgång och fall”, skriver BBC i ett uttalande.

Leaving Neverland-regissören Dan Reed har kritiserats från flera håll för beslutet att inte låta Jacksons familj komma till tals i dokumentären. Nu ska Jacques Peretti, som tidigare gjort tre dokumentärer om popstjärnan, skildra olika delar av Jacksons liv för att försöka kartlägga hur det kom sig att han blev som han blev. Tanken är att, till skillnad från Reed, även lyfta familjens och vännernas version.

Dokumentären går än så länge under arbetsnamnet Michael Jackson: The Rise And Fall. Den är planerad att släppas någon gång under hösten 2019.

LÄS OCKSÅ: Paris Jackson akut till sjukhus – rasar efter rykten om självmordsförsök


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA