Alexander Höglund släpper ett högst unikt vinylprojekt

Alexander Höglund släpper ett högst unikt vinylprojekt

Alexander Höglund från Karlshamn är aktuell med ett minst sagt unikt projekt. Han har nämligen spelat in en skiva med ljudet från ett flertal olika brustabletter som håller på att lösas upp.

– Jag vill påstå att det är ett fint och vackert ljud. Vi människor är ju vanemänniskor och en brustablett kan ju vara en vana som människor har på gott och ont. Jag själv hade en person i min närhet under min uppväxt som kanske tog lite väl många brustabletter. Men det ljudet är för mig lugnande, nostalgiskt och fint, säger han i en intervju med P4 Blekinge.

I samband med projektet beställde han hem oräkneliga mängder brustabletter från olika delar av världen och valde sedan ut sina tio favoriter. När P4-journalisten frågar vad som definierar ett bra brus svarar Alexander:

– Min teori är att företagen som skapar tabletter vill att de ska brusa så snabbt som möjligt för att man ska kunna dricka snabbt. Det skapar ett skarpt och stickande brus som jag inte tycker är fint. Jag gillar de som har ett längre, bubblande och större ljud. Min absoluta favorit är från en tysk tillverkare. Den är fyllig och bubblar inte så snabbt och aggressivt.

LÄS OCKSÅ: Marcus dikt till Keith Flint väcker känslor


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA