VIDEOPREMIÄR: ”Tryckarnas tryckare och powerballaden jag längtat efter”

VIDEOPREMIÄR: ”Tryckarnas tryckare och powerballaden jag längtat efter”

Den mångfacetterade Helena Gutarra har precis avlutat en världsturné tillsammans med Fever Ray. Innan frontade hon rockbandet LaPuma, men nu släpper hon den helt nya låten Slayer som soloartist. Och videopremiären, den står GAFFA för.

– Slayer är tryckarnas tryckare, powerballaden jag längtat efter. Det är nytt, det är nostalgi, det finns ett frustrerat hjärta som slår, det är rosa fluff med axelvaddar, det är en kärleksförklaring men också en separation. Det är tryggt men ändå på väg, säger Helena Gutarra om låten.

– Jag sov i två månader efter Fever Ray-turnén, och nu släpper jag en ballad. Slow motion from behind. Det kallas återhämtning.

Videon är regisserad av Evelyn Del Carmen och producerad av Palta Collective. Den är filmad i en och samma tagning – och det finns en tanke med det.

– Inga klipp, ingen stress. Jag vill att den ska förmedla lugn och harmoni men samtidigt en berusande känsla. Det är när jag är en ensam och varvar ner som jag hittar magkänslan och hör vad jag tänker. Så jag ville ha en tom lokal utan publik. Bara vara i min och musikens värld. 

LÄS OCKSÅ: Stadsfesten Skellefteå fyller på med folkkära namn


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA