x

Rival Sons till Sverige

Rival Sons till Sverige

Det amerikanska rockbandet Rival Sons är klara för Storsjöyran. För fem år sedan spelade bandet på festivalen och enligt arrangören har de sedan dess varit ständigt efterfrågade av många besökare.

– Det har varit fascinerande att följa hur fler och fler önskat Rival Sons tillbaka till Yran för varje år. Deras förra spelning hos oss har blivit närmast mytologiserad samtidigt som de växt till ett riktigt stort internationellt festivalband, säger Andréa Wiktorsson på Storsjöyran i ett pressmeddelande.

Rival Sons har blivit några riktiga livefavoriter och spelat på utsålda arenor över hela världen. De har även turnerat ihop med giganter som Rolling Stones, AC/DC och Alice Cooper. Tidigare i mars gjorde de en hyllad spelning på Münchenbryggeriet i Stockholm:

”Alla snackar om Greta Van Fleet när de istället borde snacka om Long Beach-gänget Rival Sons. Kvintetten är nu inne på sitt sjätte album, utmärkta Feral Roots som kom i höstas, och de både låter mer varierade och spelar bättre och tajtare än nånsin. Faktum är att gruppen har mejslat ut sin egen nisch inom retrorocken så pass att man knappt får några Led Zeppelin-referenser längre. Allt känns bekant, ändå låter det modernt och fräscht”, skrev GAFFAs Janne Hallman om den konserten och gav den betyget 5 av 6 stjärnor.

Storsjöyran äger rum i Östersund 2-3 augusti. Rival Sons står på scenen i Badhusparken fredag 2e augusti.

Klara till Yran sedan tidigare är: Veronica Maggio, The Hives, Miriam Bryant, Albin Lee Meldau, Pussy Riot (RUS), Hank von Hell (NO), Little Jinder, Bo Sundström, Ola Magnell, Ozzy, Reyn och ShitKid.

LÄS OCKSÅ: Scott Walker är död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA