First Aid Kit med exklusiva festivalspelningar

First Aid Kit med exklusiva festivalspelningar

First Aid Kit är klara för två svenska festivaler. Duon återvänder till Way Out West, men gör även Storsjöyran.

– Vi har skrutit förr om att First Aid Kit spelade på Yrans minsta scen Intiman redan 2008. Vi är stolta över att ha följt systrarna från start och mycket glada över att ha dom tillbaka, den här gången på den största scenen, säger Storsjöyrans artistbokare Andrea Wiktorsson i ett pressmeddelande.

First Aid Kit och Way Out West har en lång och fin historia tillsammans. Det var här de 2008 såg Fleet Foxes som inspirerade till genombrottscovern på Tiger Mountain Peasant Song. 2009 debuterade de på festivalen i Annedalskyrkan under Stay Out West. 2012 klev systrarna Söderberg upp på Slottsskogens största scen – för att 2015 stänga hela festivalen som en headlineakt inför ett massivt publikhav.

När denna världsduo återvänder för 2019 års upplaga av Way Out West blir det något helt annat. Nämligen tältscenen Linné för ett intimare framträdande. 

– Vi är supertaggade på återvända till vår favoritfestival Way Out West i sommar. Trots att vi spelat på Way Out West tre gånger, har vi aldrig spelat i Linnetältet. Vi hoppas ni är peppade på ett exklusivt intimt tältgig med oss i Slottskogen, hälsar duon i ett pressmeddelande.

First Aid Kits ser du på Storsjöyran lördag 3/8 när de intar Stortorget.

Way Out West sker 8 - 10 augusti och har sedan tidigare gjort klart med Cardi B, The Cure, Zara Larssonoch Stormzy, med flera.

MEST LÄST: Svensk festival tvingas ställa in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA