x

Mästerskap i heavy metal-stickning lanseras i Finland

Mästerskap i heavy metal-stickning lanseras i Finland

Lyssnar du på heavy metal? Är du en jävel på att sticka? Grattis, din tid är kommen. Den 11 juli går nämligen det första mästerskapet i heavy metal-stickning av stapeln i Joensuu, Finland. Och det är inte småsten i potten. Deltagarna tävlar nämligen om en hotellweekend i utlovat autentisk finsk miljö.

”Finland är ett lovande heavy metal-land. Det finns över 50 heavy metal-band per 100 000 finska invånare, vilket är anmärkningsvärt mycket och faktiskt mer än någon annanstans i världen”, står det på tävlingens officiella hemsida.

”Antalet sömnadsentusiaster är lika högt, och även enligt de mest blygsamma uppskattningarna finns det flera hundra tusen människor i Finland som ägnar sig åt olika typer av handarbete, inklusive stickning.”

Tanken med evenemanget är att föra samman dessa två uttrycksmedel i en enda stor, finsk symbios. För att tävla skickar du in ett en minut långt videoklipp på dig själv där du rockar loss till låten Fight Or Die av Maniac Abductor. Filmen ska innehålla något slags uppträdande som inkluderar någonting som du stickat själv – och sticknålarna är obligatoriska. De femton bästa bidragen väljs ut av en jury, och dessa får sedan tävla live i Joensuu i sommar. Där koras den första världsmästaren i live heavy metal knitting performance.

LÄS OCKSÅ: Bruce Springsteen har skrivit en Harry Potter-låt – aktuell i ny film


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA