x

Neil Young & The Crazy Horse spelar in första nya albumet på sju år

Neil Young & The Crazy Horse spelar in första nya albumet på sju år

Neil Young & Crazy Horse spelade under förra året en show tillsammans. Nu är det klart att de även kommer att spela in i ett album tillsammans. Det är det första albumet som de spelar in på sju år, senast de jobbade tillsammans var 2012 på plattan Psychedelic Pill.

Under spelningen som Young & Crazyhorse gjorde förra året sade Young att giget var början på ännu ett vackert kapitel med gruppen. Neil Young har kommenterat ett fans fråga om nytt material på hans hemsida Archives. Där skriver han att Crazy Horse kommer att gå in studion med 11 nya låtar.

Enligt Consequence of Sound lade han senare till: "vi hoppas innerligt att våra fans njuter av vår musik när vi släpper den senare i år för vi har njutit av att göra den."

Neil Young släppte sitt första album Everybody Knows This Is Nowhere 1969 och han har sedan dess släppt 23 skivor tillsammans med Crazy Horse. Neil Young skapade under förra året en prenumerationstjänst och app och som samlar musik från hela hans karriär. The Neil Young Archives ger fansen möjlighet att få tillgång till artistens hela katalog bland annat musik, filmer och videos.

LÄS OCKSÅ: Bekräftat: AC/DC har spelat in nytt material 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA