x

Caesars till Knickedick

Caesars till Knickedick

Endagsfestivalen Knickedick är inne på 16 året i rad i Norrköping. Platsen för festivalen är Dynamos innergård vid Hallarna och nu har festivalen släppt några av sina musikakter.

Först ut är bandet Caesars. Senast bandet spelade i Norrköping var för hela 17 år sedan. Bandet har flera populära låtar bland annat Sort it out, Candy Kane och Punkrocker. Caesars har aldrig officellt lagt ner men sedan 2008 har det varit tyst från bandet. Tills förra året då bandet dök upp på Popaganda med en spelning och har under våren haft några klubbspelningar.

Andra bandet är Honungsvägen, Umeåbandet med medlemmar som har bakgrund från Säkert! INVSN och Isolation Band släppte under våren sitt debutalbum där bland annat Mattias Alkberg och Annika Norlin bidragit med låttexter.

Andra som är klara för Knickedick är Oceans Oath, stockholmsbandet som spelar luftig och organisk folkpop och spelning på festivalen är en av bandets första. Norrköpingsbördiga Norra Promenaden startade förra året och har sedan dess hunnit göra över 50 spelningar. Bandet är ihågkommet av sina energiska scenshower och släppte förra året singeln Badsalt. Dj Emma kommer tillbaka till Knickedick efter att ha spelat skivor på förra årets Gårdsfest. Hon har spelat skivor sedan 11 år tillbaka i Norrköping spelar en mix av soul och pop.

Datumet för festivalen Knickedick är den 17 augusti.

LÄS OCKSÅ: Amanson tillbaka med ny singel – lyssna här 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA