x

Spice Girls ändrar textrad – gör den mer HBTQ-vänlig

Spice Girls ändrar textrad – gör den mer HBTQ-vänlig

Spice Girls har valt att ändra en textrad i en av sina låtar för att göra den mer HBTQ-vänlig. Det är låten 2 Become 1 från 1996 som en textrad ska bytas ut i. Emma Bunton berättade för Gay Times att valet att ändra texten grundas i att gruppen vill göra låten mer inkluderande.
 
Raden som kommer ändras är: "any deal that we endeavour/boys and girls feel good together." Texten kommer istället gå: "once again if we endeavour/love will bring us back together." Emma Bunton förklarade i intervjun med Gay Times att Spice Girls tog beslutet medan de var ute på turné.
 
– Vi ändrade texten på ett hotell. Vi reste och vi insåg att den absolut måste ändras. Vi kände att den behövde vara mer inkluderande.
 
 
I intervjun pratade Emma Bunton också om hur tacksamma bandet är för sina HBTQ-fans.
– Du märker allt det stödet, det är helt otroligt. Tack gode gud att vi lever i en tid där alla supportar varandra så mycket mer. Jag känner mig så tacksam över dem, när jag skriver eller när vi uppträder känns det så mycket mer öppet och på en annorlunda nivå. Det är mycket mer exklusivt och speciellt, säger sångerskan till Gay Times.
 
Förra året annonserade Spice Girls sin comeback med en turné i Storbritannien. Gruppen släppte nyheten via en video på Twitter och efter en hög efterfrågan sattes extra shower in.
 

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA