x

Fans vill döpa svart hål efter Chris Cornell

Fans vill döpa svart hål efter Chris Cornell

I veckan publicerades de första bilderna som någonsin tagits av ett svart hål. Nu har en namninsamling startats för att döpa hålet efter den framlidne musikern Chris Cornell, skriver Consequense Of Sound.

Black Hole Sun, skriven av Chris Cornell är utan tvekan Soundgardens allra kändaste och populäraste låt, och en av 90talets stora anthems. På grund av det, och den inverkan Chris Cornell hade på så många människors liv och självaste musiken, ber jag Nasa, Event Horizon Telescope Collaboration samt alla astronomer och forskar som varit inblandade i upptäckten att döpa det svarta hålet efter Chris Cornell. Det skulle vara ett overkligt och otroligt sätt att hedra hans liv och hans bidrag till musiken”, skriver Giuliana Jarrin, som startat namninsamlingen som i skrivande stund fått över 35 000 underskrifter.

Black Hole Sun släpptes 1994 och är ett av spåren på albumet Superunknown, vars omslag inte är helt olikt bilden på det svarta hålet?

gallery_large

Chris Cornell slog igenom stort med Soundgarden under tidiga 90-talet. Detta i samband med att grungescenen från Seattle blev ett vida grepp. Soundgarden splittrades 1997 men återförenades igen 2010 för ett nytt album och turné.

Chris Cornell var även medlem i Audioslave samt släppte flera soloalbum. Cornell tog sitt liv i maj 2017, 52 år gammal.

LÄS OCKSÅ: Tung skådis bakom kommande Chris Cornell-dokumentär


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA