x

Moneybrothers musik blir performance på Dramaten

Moneybrothers musik blir performance på Dramaten

Moneybrother, eller Anders Wendin som han egentligen heter, är aktuell med en ny slags föreställning. Den 27 april har nämligen hans performance concert premiär på Dramaten i Stockholm. Föreställningen bygger på musik från hans senaste album Det Är Dom Dagarna Jag Vill Sjunga Om och görs tillsammans med Viktor Brobacke och Johan Persson.

– Min konsert är som en sorglig krogshow utan krog, i en finstämd mix av musik och dramaturgi. Föreställningen handlar bland annat om hur man bryter mönstret och går vidare, säger Anders Wendin i ett pressmeddelande.

Publiken kommer att tas med på en resa från hans uppväxt i en kulturlös bygd ända till de stora drömmarna i storstaden. Konceptet performance concert är förhållandevis nytt och togs fram av Dramaten under 2018. Tidigare har Betarice Eli, Jenny Wilson och Ozzy givit motsvarande konserter. Upplägget går ut på att sammanfoga musiken med teaterns verktyg för att skapa en konsert där artist och text möter skådespelare, scenografi och andra teatertypiska element. Målet är att det ska bli en helt ny typ av publikmöte, genom en visuell och musikalisk upplevelse.

Moneybrothers performance concert är regisserad av Maria Blom och visas på Dramatens Lilla scen vid elva tillfällen under våren.  

gallery_large

Pressbild från Moneybrothers föreställning. Foto: Niclas Brunzell.

 

 

LÄS OCKSÅ: Se hur din drömfestival skulle se ut baserat på din musiksmak


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA