x

Unik utställning kommer till Sweden Rock

Unik utställning kommer till Sweden Rock

Utställningen Rock Fossils är en vandringsutställning som fokuserar på utdöda organismer. Det speciella med denna utställningen är att dessa organismer har fått namn efter världskända rockstjärnor, i sommar kommer utställningen passande nog till Sweden Rock Festival.

Forskare som har hittat nya organismer har i detta fall valt att döpa organismerna efter sina favoritartister. En av forskarna som har döpt organismerna är Mats E Eriksson som är professor i paleontologi. De första fossilerna som blev uppkallade efter rockstjärnor blev Lemmy Kilmister och King Diamond de var även de första fossilerna som också blev skulpturer.

Rockfossilskulpturerna är skapta av 10 Tons, en liten firma i Danmark som specialiserar sig på att göra skulpturer av organismer. Rock Fossils har funnits sedan 2013 och det är första gången utställningen besöker Sverige och Sweden Rock Festival.

På Sweden Rock kommer besökare att få beskåda fossiler som döps till flera artister som stått på Sweden Rock Festivals scen. Några av dessa är Bröderna Tolis (Rotting Christ), Alissa White-Gluz (Arch Enemy) och Eluveitie.

Läs mer om Rock Fossils här

LÄS OCKSÅ: CKY till svensk rockfestival


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA