x

R. Kelly dök inte upp till till rättegång – döms civilrättsligt för sexuella övergrepp

R. Kelly dök inte upp till till rättegång – döms civilrättsligt för sexuella övergrepp

R. Kelly är sedan tidigare anklagad för att ha begått flera sexuella övergrepp, något som uppmärksammades i dokumentären Surviving R. Kelly. I ett civilrättsmål döms nu artisten för ett fall av sexuella övergrepp mot en minderårig, skriver SVT. R&B-stjärnan dömdes automatiskt eftersom att han valde att inte dyka upp i rätten eller att svara på kvinnans anklagelser. Kvinnan som anmälde sångaren för sexuella övergrepp var 16 år gammal när övergreppen skedde.

På tisdagen dömdes artisten av en domare i Chicago till att betala skadestånd till kvinnan. Hur stort skadeståndet blir bestäms inte förrän nästa månad, men kvinnan har stämt R. Kelly på 50 000 dollar. 

– Vi bryr oss inte om stämningen. Stämningen betyder ingenting för oss, säger R. Kellys pressperson Darrel Johnson till tidningen Chicago Sun Times.

Redan 2002 blev R. Kelly åtalad för barnpornografibrott då han ska ha spelat in en sexvideo på sig själv tillsammans med en flicka som endast var 14 år. Han friades i domstol från åtalet sex år senare. 

Artisten står fortsatt anklagad för tio fall av sexuella övergrepp. Han har hittills nekat till alla anklagelser. R.Kelly riskerar ett långt fängelsestraff om han blir dömd, då varje åtalspunkt i målet kan ge upp till sju års fängelse.

LÄS OCKSÅ: Nytt Princealbum släpps med tidigare outgivna låtar


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA