x

Då kommer Scorseses nya Dylan-dokumentär till Netflix

Då kommer Scorseses nya Dylan-dokumentär till Netflix

Det är sedan tidigare känt att regissören Martin Scorsese har gjort en dokumentär om Bob Dylan. Dokumentären heter Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story och handlar om artistens berömda turné med samma namn. Det är nu klart att dokumentären släpps den 12 juni på Netflix och på utvalda biografer skriver Netflix på sitt Twitterkonto. Netflix släppte under gårdagen en poster på Twitter inför dokumentären.

The Rolling Thunder Revue skedde mellan åren 1975 och 1976. På turnén samarbetade Dylan med flera artister bland annat Joan Baez, Ringo Starr, Patti Smith och Joni Mitchell

I samband med dokumentären kommer det också att ges ut ett 14 CD:s-set med liveinspelningar från The Rolling Thunder Revue turnén skriver NME. Skivsetet släpps i juni men det går redan nu att förhandsbeställa skivorna på Bob Dylans hemsida. Boxen beskrivs på hemsidan som " En omfattande antologi av musik från den första mytiska delen av Bob Dylans banbrytande Rolling Thunder Revue". Boxen innehåller inspelningar från fem av Dylans konserter från turnén.

 

 

LÄS OCKSÅ: Spotify tar ner band – främjar våld mot kvinnor

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA