x

Osbourne och Simmons i upprop: Bojkotta inte Eurovision

Osbourne och Simmons i upprop: Bojkotta inte Eurovision

GAFFA har tidigare rapporterat om såväl svenska som internationella protester mot att årets final av Eurovision Song Contest kommer att hållas i Tel Aviv i Israel. Nu går flera kända namn ut i en motprotest, som uppmanar till att inte bojkotta evenemanget.

”Vi som skriver under ser musik som vårt gemensamma språk, ett språk som överskrider gränser och för människor samman”, står det i uttalandet.

”Olyckligtvis är årets tävling under attack av dem som uppmanar till bojkott av Eurovision 2019 på grund av att det hålls i Israel, vilket bryter ner tävlingens anda och omvandlar den från ett enande verktyg till ett uppdelande vapen.”

Undertecknarna menar att bojkotten är en skymf mot både palestinier och israeler, och att oavsett vad man tycker om konflikten i området så är en bojkott inte rätt väg att gå.

Uppropet är signerat av över 100 personer som arbetar inom kulturbranschen, bland annat KISS-basisten Gene Simmons, TV-stjärnan tillika Ozzy Osbournes fru och manager Sharon Osbourne, skådespelaren Stephen Fry och performancekonstnären Marina Abramovic. Även musikmogulen Scooter Braun, som är manager åt både Ariana Grande och Justin Bieber, har skrivit under uppropet, som avslutas:

”Vi vill uppmana alla våra vänner och kollegor runtom i världen att visa sitt stöd för en spännande och framgångsrik Eurovision 2019 i Tel Aviv.”

LÄS OCKSÅ: Madonna klar för Eurovisionfinalen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA