x

Helen Sjöholm och Ace Wilder i ”världens längsta musikvideo”

Helen Sjöholm och Ace Wilder i ”världens längsta musikvideo”

Den Grammisbelönade pianisten och låtskrivaren Anders Widmark är aktuell med en helt ny musikfilm tillsammans med några av de största svenska namnen i branschen. A Music Story är en berättelse om drömmar och resan mot att finna sin egen röst. Anders Widmark spelar en familjefar som får sparken från sitt jobb på ett tv-program, och i rollen som hans fru ser vi ingen mindre än Helen Sjöholm. I samband med att pappan blir av med jobbet väljer parets dotter, som spelas av Victoria Rönnefall, att i smyg anmäla sig till en låtskrivartävling för barn.

– För mig är det en feelgoodfilm för hela familjen; rolig, lättsam och absurd. Jag kan beskriva den som världen längsta musikvideo, säger Anders Widmark till Aftonbladet.

Även Jan Malmsjö och Claes Malmberg syns i filmen, och artisten Ace Wilder medverkar med låten Like An American Idol som handlar om de hårda villkoren inom musikbranschen.

A Music Story har premiär den 14 juni, men redan den 30 maj tas filmen ut på en mindre turné till ett antal svenska städer. Längre fram kommer den även att visas i SVT, och det finns även planer på att göra en musikalversion.

LÄS OCKSÅ: Markoolio återvänder (?) till Globen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA