Kanye West gör fiktiv tv-serie – om Kanye West

Kanye West gör fiktiv tv-serie – om Kanye West

Få artister beundrar sig själva tillräckligt mycket för att göra en tv-serie i sin egen ära. Men Kanye West är definitivt en av dem. Just nu jobbar han på Showtime-serien Omniverse, där skådespelaren Jaden Smith ska spela en ung Kanye i en ”alternativ verklighet”, rapporterar Hollywood Reporter.

Omniverse beskrivs som en antologiserie med halvtimmesavsnitt som utforskar ”the many doors of perception”, och i första säsongen ligger fokus på egot.

Både Kanye West och Jaden Smith står som exekutiva producenter, men det gör också stjärnmanagern Scooter Braun – som jobbar med både West, Smith och stjärnor som Ariana Grande och Justin Bieber – samt manusförfattaren Lee Sung Jin, som bland annat jobbat med succéserien Silicon Valley.

Lee Sung Jin har uttalat sig om serien i ett pressmeddelande, där han säger:

”Jag är ärad och exalterad över att få samarbeta med alla som är involverade i att visa upp en alternativ verklighet genom ögonen på en ung man någonstans i multiversumet, en man som också råkar vara en Kanye West. Omniverse utspelar sig inte i vår värld och handlar inte heller om vår världs Kanye West, istället strävar vi efter en ny vinkel på alternativa verkligheter och medvetandet, samt att utmana gränserna i halvtimmes-narrativet.”

Exakt när detta bisarra projekt når streamingtjänsterna är ännu lite oklart, så det gäller att hålla ögonen öppna. Förhoppningsvis är det i den här verkligheten och inte i den alternativa som serien släpps.

LÄS OCKSÅ: Tinder lanserar ny funktion – underlättar festivalraggandet


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA