x

Justin Bieber får skarp kritik – kallar Chris Browns misshandel för ett misstag

Justin Bieber får skarp kritik – kallar Chris Browns misshandel för ett misstag

Under lördagen publicerade världsartisten Justin Bieber ett inlägg på Instagram där han hyllar R&B-stjärnan Chris Brown skriver NME. I inlägget så jämför han Chris Brown med Michael Jackson och Tupac. Bieber förklarar:

"Alla vill vänta tills personen dör innan de ger dem den hyllning de förtjänar. Jag säger det redan nu att när CB dör efter ett fullångt liv, så kommer ni sakna det som ni hade framför er hela tiden ... Tro mig, titta så får du se. Människorna som inte har sett hans talang för ett misstag han gjort ... ni behöver tänka om! Älskar dig @chrisbrownofficial"

2009 dömdes Chris Brown till samhällstjänst efter att ha misshandlat flickvännen Rihanna vid ett flertal tillfällen. I Inlägget menar Bieber alltså att Browns misshandel var ett "misstag". I bilden till inlägget sätts ett plus mellan Jackson och Tupac och ett lika med tecken till Brown. Bilden är skapad av rapparen Nick Cannon

Justin Bieber fick både ris och ros efter att ha lagt upp bilden. Flera personer håller med honom och artisten Sean Kingston skrev: “Stort faktum, 'lil bro' CB är legend". 

Men många upprörs också av hans resonemang. En person skriver:

"Rättfärdigar du hans hemska handlingar genom att säga att han var deprimerad? Att vara deprimerad är aldrig någon ursäkt för att slå sin flickvän. Sluta med det här." 

En annan kommentar lyder: "Tänk om Rihanna hade varit Hailey? Skulle du säga samma sak?" 

Kommentaren refererar till Justin Biebers fru modellen Hailey Bieber (innan Baldwin). En annan pekar också på idén om att se en misshandel som ett misstag.

"Misshandel är inte ett misstag, speciellt inte när det görs upprepande gånger. Jag mår illa, kommer definitivt att avfölja dig, är verkligen besviken." 

Förra veckan rapporterade GAFFA om att Chvrches lagt upp ett inlägg på Instagram med en text där de skrev att de var upprörda över att Marshmello hade samarbetat med Chris Brown och Tyga. Chris Brown gjorde då ett utspel mot Chvrches med kommentaren: "De är den typ av människor jag önskar gick framför en buss".  

LÄS OCKSÅ: Väntan äntligen över för Tool-fansen


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA