x

Bruce Springsteen med stort avslöjande: "det kom som från ingenstans"

Bruce Springsteen med stort avslöjande: "det kom som från ingenstans"

Bruce Springsteen är aktuell på flera fronter just nu. Förra veckan släppte han en ny singel, och det är sedan tidigare känt att soloalbumet Western Stars kommer i juni. I helgen gjorde han ännu ett avslöjande, nämligen att han skrivit ett fullängdsalbum att spela tillsammans med The E Street Band.

– Det har gått omkring sju år utan att jag skrivit något till bandet. Jag kunde inte göra det. Och jag sa, ”Tja, det är väl klart … du kommer aldrig kunna göra det igen!”. Men för ungefär en månad sedan, skrev jag nästan ett helt album.

Beskedet kom i ett Netflix-producerat scensamtal med regissören Martin Scorsese, som huvudsakligen handlade om den kommande dokumentären om Springsteen. Det är ännu oklart när albumet och den efterföljande turnén kommer, men om vi ska tro bossen själv kommer det vara väl värt att vänta på. Musiken kom nämligen till honom nästintill som en skänk från ovan. 

– Det kom bara från … jag menar, jag vet varifrån det kom, men samtidigt kom det nästan som från ingenstans. Och det var bra, förstår du. Det gör mig så glad. Det blir en till turné!

LÄS OCKSÅ: Ny storfilm baseras på Bruce Springsteens musik


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA