x

Drönare släppte nazistpropaganda över köande Ariana Grande-fans

Drönare släppte nazistpropaganda över köande Ariana Grande-fans

I samband med en Ariana Grande-konsert i Sacramento förra helgen fick fansen en mycket obehaglig överraskning. En drönare flög in över området och släppte flyers med nazistpropaganda över de köande konsertbesökarna, rapporterar NME.

Dessa flyers, som även släpptes över ett evenemang på Sacramento State University, innehöll hakkors och flera obehagliga meddelanden. Bland annat ska det ha stått att ”pressen är fienden”, följt av anklagelser om att de amerikanska medierna är infiltrerade av ”prostituerade och brottslingar”.

 

 

Sacramentos borgmästare Robert S. Nelsen tog strax efter incidenten starkt avstånd från den spridna propagandan.

”Denna anonyma aktion som sprider sådant uselt material är kränkande och bryter mot Sacramentos principer om inkludering och mångfald”, sa han i samband med att dessa flyers dykt upp på universitetsevenemanget.

Ännu är det inte fastställt vem som ligger bakom aktionen, men några av pamfletterna hade orden ”Tracy Maples ©2018” skrivna på sig. Tracy Maple är en 57-årig man från Sacramento som nyligen arresterades för att ha begått liknande handlingar 2017. Han ska också ha publicerat drönarbilder tagna från luften bara några dagar innan incidenten utanför Ariana Grande-konserten.  

MEST LÄST: DJ-stjärnan hittad död i tom swimmingpool


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA