x

Britney Spears ansöker om besöksförbud för sin ex-manager

Britney Spears ansöker om besöksförbud för sin ex-manager

Den senaste tiden har många fans oroat sig för Britney Spears psykiska hälsa. I april lade hon in sig själv på en psykiatrisk klinik på grund av allvarliga stressproblem i samband med att hennes pappa blivit sjuk, men snart började rykten spridas om att hon hölls mot sin vilja. I kölvattnet av detta fick hastaggen #freebritney stor spridning, varpå Britney själv meddelade att fansen inte behövde oroa sig.

Men det här är inte första gången Britney Spears psykiska hälsa varit uppe för diskussion, och många menar att hennes problem kan härledas till den problematiska relation hon haft till sin före detta manager Sam Lutfi. Nu har det gått så pass långt att hon ansökt om besöksförbud, rapporterar TMZ.

Enligt uppgift ska han ha trakasserat henne, hennes familj och hennes fans i flera år. Familjen menar att han var anledningen till att hon bröt ihop 2008 – en incident som blev vida omskriven i pressen.

I ansökan som lämnades in till Los Angeles överdomstol under tisdagen beskrivs hur Lutfi ”publicerat nedsättande och hotfulla kommentarer” på sociala medier, samt att han är den som initialt uppmanat allmänheten att sprida hashtaggen #freebritney trots att sångerskan själv förnekar att hon skulle hållits inlåst. Dessutom finns det uppgifter om en väldigt bisarr sms-konversation med Britneys mamma Lynne Spears, där han ska ha kritiserat henne för att inte göra tillräckligt ifråga om dotterns psykiska ohälsa. Han ska ha erbjudit henne 1000 dollar för att få ta över förmyndarskapet över Britney, som sedan 2010 ligger på hennes pappa Jamie Spears.

Utöver detta har han även hotat med att offentliggöra mängder av Britneys personliga tillhörigheter från när han var hennes manager under tidigt 2000-tal.

Britneys advokater menar att Lutfis pågående beteende påverkar sångerskan negativt, och att ett besöksförbud är nödvändigt för att ”förhindra framtida skada och fortsatt psykologiskt trauma”. Om ansökan går igenom får Lutfi inte befinna sig närmre än drygt 180 meter från Britney Spears, hennes föräldrar, hennes syster, hennes pojkvän och hennes barn. Han får inte heller kontakta dem på något vis.

LÄS OCKSÅ: Rasistisk låt skrivs om i Disneyklassikern


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA