x

Förlorar prestigefullt musikpris på grund av misshandelsdom: "Är ni fullständiga idioter?"

Förlorar prestigefullt musikpris på grund av misshandelsdom: "Är ni fullständiga idioter?"

Don Mclean, mest känd för hitten American Pie fick under förra veckan ett meddelande om att han skulle få motta ett prestigefyllt pris. Han skulle vara årets mottagare av "George and Ira Gershwin Award for Lifetime Musical Achievement", men bara timmar efter den goda nyheten drogs priset tillbaka, skriver Consequence of Sound. 

University of California som delar ut priset valde att dra tillbaka det då de blev medvetna om anklagelserna från 2016 mot Mclean. Han anklagades då för att ha misshandlat sin dåvarande fru Patrisha Mclean. Mclean dömdes skyldig men domen avfärdades när han gick med på villkoren i en överklagan.

Mclean skriver i ett facebookinlägg att "informationen om bråket med hans ex har funnits på internet i över 3 år. Är ni människor fullständiga idioter?" och: "Kom aldrig i närheten av mig igen om ni inte kommer med en ursäkt för skadan i orsakat mig." 

Priset instiftades 1998 som ett erkännade av låtskrivarna George och Ira Gershwin som gjort låtar som I Got Rhythm och Summertime. Artister som tidigare har mottagit priset är Linkin Park, The Who och Alanis Morisette.

I ett uttalande till tidningen Portland Press Herald svarade University of Californias Student Alumni Association att de nu utökar sitt stöd till överlevare av våld i nära relationer. 

LÄS OCKSÅ: The Prodigys meddelande till fans med psykisk ohälsa: "Lid inte i tystnad"

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA