x

Ny dokumentär om Led Zeppelin på väg

Ny dokumentär om Led Zeppelin på väg

I år firar rockbandet Led Zeppelin att det är 50 år sedan de släppte sitt debutalbum. NME avslöjar i dag att det i samband med jubileumet kommer att släppas en ny dokumentär om det ikoniska bandet.

Den hittils obetitlade dokumentären ska handla om de fyra medlemmarna under 1960-talet och Led Zeppelins tidiga år. Den kommer bland annat ta upp det stora ögonblicket 1970 när albumet Led Zeppelin II gick om Beatles album Abbey Road på den amerikanska topplistan.

Dokumentären kommer även att innehålla nya intervjuer med Robert Plant, Jimmy Page och John Paul Jones samt tidigare icke visade intervjuer med den framlidne John Bonham.

Dokumentären kommer att regisseras av Bernard MacMahon. MacMahon har tidigare regisserat dokumentärserien American Epic om den amerikanska folkmusikens rötter. Filmen uppges också vara den första officiella versionen av en dokumentär om Led Zeppelin. 

"Efter att ha sett Will Shade och så många andra viktiga amerikanska musiker i filmen American Epic så inspirerade det mig att bidra till en väldigt intressant och spännande historia" säger Robert Plant, Led Zeppelins frontman till NME.

"När jag såg allt Bernard hade gjort både visuellt och ljudmässigt i American Epic visste jag att han var kvalificerad att berätta vår historia", säger gitarristen Jimmy Page.

"Det var rätt tid för oss att berätta vår historia för första gången med egna ord, och jag tror att den här filmen kommer att väcka historien till liv" säger John Paul Jones.

Ännu finns inte releasedatum för dokumentären. 

LÄS OCKSÅ: Livstidsdömde Kartellen-grundaren får tidsbestämt straff – startar skivbolag


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA