x

Britney tvärvänder – blir del av ”Free Britney”-rörelsen

Britney tvärvänder – blir del av ”Free Britney”-rörelsen

Förra veckan rapporterade GAFFA om att Britney Spears ansökt om besöksförbud gentemot sin före detta manager Sam Lutfi. Han ska enligt uppgift ha bidragit till hennes sviktande psykiska hälsa och bland annat varit en av de drivande krafterna bakom hashtaggen #freebritney.

Hashtaggen uppkom som en reaktion på uppgifter om att sångerskan hölls inlåst på psykiatrisk klinik mot sin vilja – något som hon själv dementerade i sociala medier. Men nu gör hon alltså en tvärvändning och sällar sig till ”Free Britney”-rörelsen, skriver TMZ.

I över elva år har sångerskans pappa Jamie Spears varit hennes förmyndare, och nu vill Britney bestämma över sig själv igen. Enligt uppgifter till TMZ ska hon ha meddelat domaren i fallet att hennes pappa placerat henne på en psykiatrisk klinik mot hennes vilja, och dessutom tvingat henne till medicinering.

Enligt TMZ ger pappans förmyndarskap dock inga sådana befogenheter, och om en psykiatrisk mottagning taget emot en vuxen patient mot dennes vilja har de begått ett brott. Det finns även bildbevis på att sångerskan befunnit sig utanför kliniken under den aktuella tidsperioden.

Domaren ska ännu inte ha fattat något beslut, men har anlitat en expert för att utvärdera Britneys mentala hälsa och se över möjligheterna att avsluta förmyndarskapet.

LÄS OCKSÅ: Sex nya akter klara för Liseberg


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA