x

Martin Scorsese gör ny dokumentär om The Band

Martin Scorsese gör ny dokumentär om The Band

Alla The Band-fans har en riktig smällkaramell att se fram emot i höst. Det står nämligen klart att Martin Scorsese håller på med en helt ny dokumentär om bandet, skriver Deadline.

Projektet tar avstamp i gitarristen, sångaren och låtskrivaren Robbie Robertsons bästsäljande bok Testimony som kom 2017, och Deadline beskriver den på följande sätt:

”Filmen är en bekännande, varnande och stundtals humoristisk skildring av Robertsons unga år och tillblivelsen av en av de längst varaktiga grupperna i populärmusikens historia. Den blandar sällsynt arkivmaterial med intervjuer med flera av Robertsons vänner och samarbetspartners, däribland Bruce Springsteen, Eric Clapton, Van Morrison, Martin Scorsese, Taj Mahal, Peter Gabriel, David Geffen och Ronnie Hawkins.”

Robertson har sagt att han är mycket ärad att få sina memoarer filmatiserade, särskilt av ”ett så extraordinärt begåvat team”. Utöver Martin Scorsese är bland andra Brian Gazer och Ron Howard involverade i arbetet.

Martin Scorsese har gjort en dokumentär om bandet tidigare, nämligen filmversionen av deras sista framträdande The Last Waltz år 1976. Den innehåller höjdpunkter från konserten varvat med ett antal studiofilmade musikinslag och intervjuer med bandmedlemmarna.

LÄS OCKSÅ: Doris Day är död


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA