x

Aviciis föräldrar planerar stor hyllning till sonen

Aviciis föräldrar planerar stor hyllning till sonen

Tim ”Avicii” Berglings föräldrar planerar en stor hyllning till sin avlidna son, skriver Nöjesbladet. I söndags kväll valde paret, Klas Bergling och Anki Lidén, för första gången på länge att delta vid en offentlig tillställning när Östermalmskrogen BAP fyllde ett år. I samband med det berättade de för Nöjesbladet om arbetet med den nystartade stiftelsen Tim Bergling Foundation.

– Vi jobbar mycket med stiftelsen, det kommer att ta mycket tid. Nu är det två låtar som släppts, sedan kommer det en skiva i juni. Alla intäkter går till stiftelsen, men nu gäller det bara att hitta rätt organisationer som kan förvalta pengarna, sade Klas Bergling.

Sedan berättade han att det finns planer på att genomföra två stora hyllningskonserter till sonens minne i sommar – en i Stockholm och en i Los Angeles.

– Ingenting är helbestämt, men vi planerar en minneskonsert här och sedan en i Los Angeles där det är fokus på ”mind aid”. Tim ska vara huvudperson, men det ska vara flera andra dj:s. Det blir ett bra upplägg som börjar elva på dagen och håller på till elva på kvällen. Vi vill skapa en diskussion om ”mental illness” som är så vanligt i branschen. Vi vill att folk ska komma ut och prata om det, sade han till Nöjesbladet.

LÄS OCKSÅ: Världsstjärna till Way Out West


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA