x

SD-politiker dissar reklam med klassisk folkvisa: ”Hemsk och deprimerande”

SD-politiker dissar reklam med klassisk folkvisa: ”Hemsk och deprimerande”

I Telias senaste reklamkoncept Folknätet vill de visa upp en ny, bredare bild av den svenska folksjälen. I filmen hörs Sarah Klang och Titiyo sjunga Alice Tegnérs klassiska folkvisa Tula Hem Och Tula Vall, som bland annat innehåller raden ”för landet tillhör oss alla”. Detta uppskattades inte av den Sverigedemokratiska kommunpolitikern Christina Miltton från Hjo, rapporterar Resumé.

Igår framförde hon nämligen sina klagomål på Telias Facebooksida, där hon levererade en känga till såväl teleoperatören som till Alice Tegnérs svenska klassiker:

”Funderar på att byta telefonbolag för jag hatar verkligen denna reklam! Sverige är till för svenskarna precis som alla länder har sina egna medborgare, och sk folkvisan är hemsk och deprimerande!", skrev hon.

Detta tilltag möttes inte med någon större entusiasm från Telias kommunikationsavdelning, som i sansad ton förklarade att det står henne helt fritt att byta operatör om hon behagar.

”Vet du, om du resonerar och uttrycker dig på det här sättet är du välkommen att byta bolag. Din kommentar hör inte hemma i vårt forum och vi ser gärna att du bibehåller liknande kommentarer för dig själv.”

Hör Sarah Klangs och Titiyos tolkning av visan i videon nedan:

LÄS OCKSÅ: Woodstock-kaos görs upp i rätten


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA