x

Riksdagsledamot: "Bötfäll bilister som spelar för hög musik"

Riksdagsledamot: "Bötfäll bilister som spelar för hög musik"

Många musikälskare njuter av att lyssna högt på musik medan de åker bil. Men riksdagsledamoten Lars Mejern Larsson (S) menar att det kan vara störande för andra människor. Lars Mejern Larsson vill nu införa böter för hög och störande musik skriver Musikguiden i P3.

– Det är ett växande problem. Det sprider sig i landet och är ett problem som måste göras någonting åt. Folk som har högtalare ut på sidan och har rejäla högtalare i bilarna, säger Lars Mejern Larsson till Musikguiden.

I flera kommuner i Värmland har flera personer oroat sig för människor som åker runt och spelar musik högt på natten berättar Larsson.

En skriftlig fråga har lämnats in till inrikesministern Mikael Damberg för att få regeringen att ta tag i problemet. Mikael Damberg har ännu inte gjort något uttalande som svar på frågan.

– Jag är inte emot musiken i sig. Det är den höga volymen det handlar om. Jag är själv allätare, det är ingen specifik sorts musik, jag tror nog det är lika illa med hög opera som hög hårdrock, säger Lars Mejern Larsson.

LÄS OCKSÅ: The Whos Roger Daltrey vädjar till publiken: "Sluta rök gräs på våra konserter"


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA