x

Dödsolycka skakar Eurovision

Dödsolycka skakar Eurovision

I måndags råkade en israelisk Eurovision-medarbetare ut för en allvarlig arbetsplatsolycka när en stor ljusrigg föll över honom. Nu har han avlidit av sina skador, rapporterar Times Of Israel.

Den 66-årige Fuldi Schwartz arbetade som chaufför och höll på att lasta av utrustning från en lastbil i anslutning till Eurovisionområdet när olyckan inträffade. Han drabbades av huvudskador, ryggradsskador, brutna revben och en punkterad lunga, och efter livräddningsförsök och akut hjärnkirurgi avled han på sjukhuset under onsdagsmorgonen.

Nu ifrågasätter hans familj hur olyckan kunde inträffa.

– Vi lägger inte skulden på någon ännu, men hur är det möjligt att ett evenemang så stort som Eurovision, med så mycket pengar investerade och så mycket övervakning och säkerhet, kan råka ut för en sådan fruktansvärd händelse?, sa Fuldi Schwartzs son om olyckan.

Än så länge är det inte helt fastställt vad som orsakade incidenten, men redan nu har man kommit fram till att ljusriggen inte hanterades i enlighet med de säkerhetsrutiner som finns. Eurovisionarrangörerna har framfört sina kondoleanser till familjen:

– Vi är oerhört ledsna över bortgången av den chaufför som skadades i veckan när han lastade av en bil med teknisk utrustning på parkeringen vid Eurovisionområdet i Tel Aviv. Våra tankar och kondoleanser går till hans familj.

LÄS OCKSÅ: Eurovisionsändning hackad – visade animerade explosioner i Tel Aviv


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA