x

Thåström och Cherrie får pris av Stockholms stad

Thåström och Cherrie får pris av Stockholms stad

I morse skrev GAFFA om att Göteborgs stad delat ut kommunens förtjänsttecken till Håkan Hellström – och nu är det 08:ornas tur att hyllas. I ett pressmeddelande avslöjar nämligen Stockholm stad mottagarna av fem prestigefulla priser inom kulturområdet.

Årets Bellmanpris tilldelas Joakim Thåström, och som en av fem hedersprismottagare finner vi rapparen Cherrie.

– Årets kulturpristagare visar den imponerande mångfalden i Stockholms kulturliv. Vi i juryn arbetar helt utifrån stockholmarnas förslag och ser hur oerhört mycket stadens konst- och kulturaktörer betyder för trivsel, utveckling och hemhörighet i staden, säger Gunilla Kindstrand, ordförande i juryn för Bellmanpris och hederspriser.

Varje pristagare får 100 000 kronor som delas ur på en ceremoni i Stadshuset 16 augusti.

– Ett levande och rikt kulturliv bidrar till livskvalité hos stadens invånare. Årets kulturpristagare har definitivt bidragit till att göra vår fantastiska huvudstad ännu lite bättre. Vi kan vara mycket stolta över att stadens kulturpriser under så många år uppmärksammat och premierat de som har gjort betydande insatser inom kulturlivet, säger kulturborgarrådet Jonas Naddebo i pressmeddelandet.

Övriga pristagare är Anders Petersen (Lennart af Petersenpriset) samt hederspristagarna Agneta Pleijel (litteratur), Fredrik ”Benke” Rydman (scenkonst), Sirous Namazi (konst) och Manne af Klintberg (kulturarbete för barn och unga).

LÄS OCKSÅ: Artister bojkottas – till stöd för stadens basketlag


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA