x

Gör låt om abortförbudet – intäkterna går till abortkliniker

Gör låt om abortförbudet – intäkterna går till abortkliniker

Musikern och komikern Tim Heidecker släpper låten To The Men som ett svar på Alabamas nya lagstiftning som ska förbjuda aborter i delstaten, skriver Billboard. Alla intäkter till låten kommer att gå till organisationen Yellow Hammer Fund. Yellow Hammer Fund hjälper till med pengar till Alabamas tre abortkliniker och även med pengar till kostnader för resa och boende vid abort. To The Men är tillgänglig för lyssning via Bandcamp.

Låten handlar om tjejer som lever i delstaterna Ohio, Georgia och Alabama och behöver göra abort. Texten berättar om unga kvinnor som är tvungna att göra abort via farliga metoder då det inte finns något lagligt sätt. 

Heidecker ställer också en fråga i texten till politikerna som röstat igenom lagen: 

“Have you seen a young girl dying/Have you seen em bleed to death/Have you seen a young girl dying/Have you seen em take their final breath". 

Den nya lagstiftningen gick igenom under natten till tisdag. Lagen innebär att det blir olagligt att göra abort för läkare som riskerar upp till 99 års fängelse. Det kommer vara olagligt även vid incest och våldtäkt. Det enda fallet det är lagligt är vid utomkvedshavandeskap.

GAFFA har tidigare skrivit om att artisten Lady Gaga uttryckt sin avsky över den nya abortlagstiftningen. 

LÄS OCKSÅ: Sveriges elektroniska popscen lever – här är 2 dagsfärska singlar du bör kolla in


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA