x

Ariana Grande stäms efter att ha publicerat en bild – på sig själv

Ariana Grande stäms efter att ha publicerat en bild – på sig själv

En fotograf väljer att stämma världsstjärnan Ariana Grande efter att hon olovligen använt hans bilder i sociala medier, rapporterar TMZ.

Bilderna föreställer henne själv när hon går ut ur en byggnad med en påse i handen, en påse som pryds av logotypen för hennes album Sweetener. Den är tagen av paparazzifotografen Robert Barbera, och det var i augusti 2018 som Ariana Grande publicerade fotot i samband med sitt albumsläpp.

Stämningen handlar dels om upphovsrättsbrott, men också om ett skadestånd omfattande 25 000 dollar per foto alternativt allt popstjärnan tjänade på att publicera bilderna. Det skulle kunna innebära att Barbera får en procentuell andel av intäkterna från albumförsäljningens första dagar. Bilden fick nämligen över 3,3 miljoner likes och uppskattas ha varit en aktiv del i marknadsföringen av skivan. I stämningsansökan står det:

“[Grande] överträdde [Barberas] fotografiska upphovsrätt genom att offentligt publicera bilderna på sitt Instagramkonto. Hon har inte, och har aldrig haft, tillåtelse att sprida, publicera, distribuera och/eller använda sig av bilderna.”

LÄS OCKSÅ: BÄST JUST NU: En ny Zara Larsson?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA