x

Boxare stämmer Jay-Z och Roc Nation efter hjärnskada

Boxare stämmer Jay-Z och Roc Nation efter hjärnskada

Proffsboxaren Daniel Franco stämmer Jay-Z och hans företag Roc Nation Sports efter att ha ådragit sig en hjärnskada under en match, rapporterar Pitchfork.

Enligt stämningsansökan ska Franco ha sagt till Roc Nation Sports, som var hans sponsor, att han inte kunde genomföra en inbokad match eftersom han legat sjuk i influensa i flera veckor och således inte kunnat träna ordentligt. De ska då ha meddelat honom att han måste genomföra matchen och sagt att om han drar sig ur så kommer han ha svårt att få tävla i framtiden.

Roc Nation Sports ska sedan ha förmått honom genomföra tre matcher under en 79-dagarsperiod. Den första matchen, som ägde rum 23 mars 2017, förlorade Franco på så kallad teknisk knockout. Den andra matchen gick av stapeln 12 maj samma år, och under den tredje och sista matchen – 10 juni 2017 – ådrog han sig en allvarlig och närapå dödlig hjärnskada. Han hamnade i koma, fick en del av sitt skallben bortopererat och måste nu bära hjälm för att skydda vänstra sidan av huvudet. Senare uppdagades även att han drabbats av två skallfrakturer och en hjärnblödning redan efter någon av de två första matcherna.

”Hade en MRI eller annan hjärnscanning ägt rum hade frakturerna och hjärnblödningen kunnat upptäckas innan matchen 10 juni, vilket hade lett till att den ställts in”, står det i stämningsansökan.

Roc Nation Sports har ännu inte kommenterat stämningen.

LÄS OCKSÅ: Kurt Cobains soffa såld för galen summa


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA