x

Sverigeaktuella rockikonernas musik formar en musikal

Sverigeaktuella rockikonernas musik formar en musikal

Rolling Stone rapporterar att en ny musikal med ZZ Tops största hits är under utveckling. Bakom musikalen är Caesars Entertainment som leds av Michael Gruber och Jason Gastwirth. Musikalen kommer heta Sharp Dressed Man och har premiär 2020 i Las Vegas. ZZ Top-medlemmarna Billy Gibbons, Dusty Hill och Frank Beard kommer att jobba som exekutiva producenter. 

"Sharp Dressed Man är en skandalös, skonsam musikalisk hylsa om en "lone star" bilmekaniker som blir en modern Robin Hood som stjäl hjärtan och bildelar med hjälp av sitt glada band, som består av öldrickare som beter sig skandalöst", skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Med som producenter för musikalen är också Prem Akkaraju och Carl Stubner som är ZZ Tops manager. Manuset till showen är skrivet av Robert Cary och Jonathan Tolins som tillsammans har skrivit TV-manuset till Grease Live!

"Vi är exalterade över det här fantastiska projektet och ser fram emot att höra vår musik i en ny innovativ kontext. Fans säger ofta att vi har försett dem med soundtracket till deras liv, och det är väldigt mycket i linje med den här typen av entusiastiskt tänkande", säger Billy Gibbons i ett uttalande.

ZZ top har sålt mer än 50 miljoner skivor och i sommar kommer gruppen till Sverige för en spelning på Sweden Rock Festival.

LÄS OCKSÅ: EXTRA: Stockholmsklubben Kafé 44 hotad – "De kan dra åt hel***e

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA