x

Thåströms låttexter blir bok

Thåströms låttexter blir bok

Alla Thåström-fans har en riktigt härlig höst att se fram emot. Då släpper Teg Publishing nämligen en bok med 200 av Thåströms samlade låttexter.

”Thåströms musik har varit en katalysator för flera generationers politiska uppvaknande och drar idag en större publik än någonsin. Vid sidan av det politiska finns där också en poetisk ådra som utkristalliserats än mer på senare år”, skriver förlaget i ett pressmeddelande som fortsätter:

”Men vad som kanske blir allra tydligast, när vi får möta Thåströms texter på en boksida, är själva rösten. Här framträder den lika karakteristisk och stark på pappret som den är på skiva.”

Utöver texterna kommer boken innehålla en rad tidigare opublicerade fotografier. Sammantaget blir det material från Thåströms alla olika musikaliska faser – från 70-talet med Ebba Grön till senaste soloplattan Centralmassivet från 2017.

Nyligen tilldelades Joakim Thåström det prestigefulla Bellmanpriset av Stockholms stad. Det har delats ut årligen i snart hundra år och är till för att ”hedra en verkligt framstående svensk skald”.

Boken heter Thåström – Texter och släpps den 25 september. 

LÄS OCKSÅ: Svenska punkrävar och popband återförenas för att fira 35-årigt skivbolag


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA