x

Ny svensk dokumentär om Kurt Cobain

Ny svensk dokumentär om Kurt Cobain

P3 Musikdokumentär släpps ungefär två gånger i månaden och har hittills berättat historier om bland andra Britney Spears, Little Jinder, Cardi B och The Hives. Idag publiceras ett 80 minuter långt avsnitt om den alternativa rockgruppen Nirvana och dess frontfigur Kurt Cobain.

Lyssnaren får höra berättelsen om hur allting startade med Krist Novoselic och Kurt Cobain. Om hur de hittade trummisen Dave Grohl och sedan röjde stora framgångar. Det är en historia om hur Nirvana under en kort period lyckades bli rösten för en hel generation med låtar som Smells Like Teen Spirit och Come As You Are.

Så här skriver P3 Musikdokumentär på Instagram om avsnittet:

"P3 Musikdokumentär om Nirvana är en berättelse om ett band som sticker hål på 80-talets pudelrocks-ballong. Det handlar om en ångesttyngd frontman som skriver långa brev till både fans och journalister och att hastigt bli så känd att det inte längre går att undvika det etablissemang man spenderat sitt liv med att avsky. Men framförallt är det en historia om en osannolik låtskrivarförmåga som tar alternativrocken förbi Michael Jackson på topplistorna."

Här kan du lyssna på avsnittet om Nirvana

LÄS OCKSÅ: Spice Girls fans besvikna efter återföreningskonsert


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA