x

Musikhjälpen presenterar årets värdstad

Musikhjälpen presenterar årets värdstad

9-15 december är det åter dags för Musikhjälpen. Årets upplaga är den tolfte i ordningen sedan starten 2008. För varje år har publikens engagemang ökat – 2018 startades över 600 000 engagemang runt om i hela landet.

– Det stora engagemanget från alla hjältar runt om i Sverige är verkligen grunden i Musikhjälpen och att vi får göra det här evenemanget tillsammans med publiken är mäktigt, säger Julia Blomberg, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen i ett pressmeddelande.

Årets värdstad blir Västerås och den sex dygn långa direktsändningen görs från en glasbur på Stora torget.

– Som vanligt hoppas vi på stort deltagande från föreningar, skolor, företag och såklart precis alla som på ett eller annat sätt vill engagera sig. Det kommer att bli en härlig fest i och runt om glasburen på torget med massor av artister och happenings. Vi känner oss väldigt välkomna till staden och vi önskar alla Västeråsare och Västmanlänningar välkomna till Stora torget i december, säger projektledaren Pär Nordahl i ett pressmeddelande.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter en undanskymd mänsklig katastrof. Tre programledare bor i en glasbur och sänder radio och TV dygnet runt i sammanlagt 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och andra som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger bland annat på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

Förra året samlade Musikhjälpen in över 50 miljoner kronor under temat ”Alla har rätt att funka olika”. Totalt startade 606 337 engagemang och insamlingen leddes av Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Den direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2.

LÄS OCKSÅ: Ny svensk dokumentär om Kurt Cobain


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA