x

Strömmen stängdes av – men Neil Young fortsatte rocka

Strömmen stängdes av – men Neil Young fortsatte rocka

Är det någon som vet hur man ”keep on rockin’” så är det väl ändå Neil Young. Att arrangören valde att stänga av strömmen mitt under klassikern Rockin In The Free World kan därför ses som ett något vågat drag, men det hela slutade faktiskt i succé.

Det var under BottleRock Napa Valley Festival i Kalifornien, där Neil Young headlineade, som incidenten inträffade. Bandet hade dragit över speltiden och en person gick således upp på scenen för att varna dem om att de skulle bli tvungna att stänga av strömmen. Detta bekom inte rockrävarna nämnvärt, och de fortsatte spela som om det inte fanns någon morgondag. Efter en stund gjorde arrangörerna verklighet av sitt hot, och ljudet som strömmade ur högtalarna tystnade tvärt.

Om de slutade spela? Självklart inte. Hur hade det sett ut om Neil Young och hans band gett upp på rocken mitt under klimaxet i en låt som uppmanar till att fortsätta? Med hjälp av ljudet från musikernas förstärkare och publikens enorma stöd fortsatte låten i närmare en och en halv minut, trots att både mikrofoner och ljudanläggning stängts av.

Här snackar vi liveupplevelse deluxe. Se det hela med egna ögon i klippet nedan. Strömmen stängs av efter ungefär åtta minuter:

LÄS OCKSÅ: Vill du spela Liam Gallagher i ny film?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA