x

Stor polisinsats efter hot mot Stockholmsklubb

Stor polisinsats efter hot mot Stockholmsklubb

Det var sent på fredagskvällen som polisen i Stockholm fick larm om att en man skrikit mot folk på en uteservering att hålla tyst. Enligt vittnen ska han därefter ha visat upp ett vapenliknande föremål. Sylvia Odin, inre befälhavare hos Stockholmspolisen, har meddelat att en person gripits.

– Vi har varit inne i en lägenhet och anträffat en person och ett luftvapen, säger hon till Expressen.

Polisen spärrade av en del av gatan och meddelade att gästerna inte fick lämna klubben. Expressens reporter på plats blev vittne till när polisen gick in i en fastighet med dragna vapen, sedan fördes en man bort av två poliser. Ett annat vittne berättade för Expressen om upplevelsen inifrån klubben.

– Polisen har sagt att vi inte får lämna lokalen. Det är fullt med folk här eftersom det är sista kvällen stället har öppet. Utanför står tre polispiketer, säger Timimie Märak till Expressen.

Det var krogen Bitter Pills vid Hornstull i Stockholm som blev utsatt, en populär plats för queers i Stockholm. Fredagen var sista gången krogen höll öppet. En av anledningarna till att Bitter Pills tvingats stänga är klagomål från grannar, har Dagens Nyheter skrivit tidigare. 

– Det är jättebra att polisen gör sitt jobb i ett sånt här läge, säger Jenny Norlander, krögare på Bitter Pills, till Expressen och fortsätter:

– Våra gäster har varit fantastiska. Vi har hållit oss inne. Det har varit trångt.

Mannen som blev gripen försattes på fri fot på lördagsmorgonen, enligt Anders Bryngelsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen. Men mannen är fortsatt misstänkt för brott.

– Han är misstänkt för grovt olaga hot mot grupp, säger Anders Bryngelsson till Expressen.

LÄS OCKSÅ: Liam Gallagher om sin sjukdom: "det är ändå är lite rock’n’roll"
Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA