x

Metalsångare död i hjärtattack

Metalsångare död i hjärtattack

Den brasilianska metalsångaren och pianisten Andre Matos avled lördagen den 8:e juni av en hjärtattack. Sångarens död bekräftades av hans medmusiker Ricardo Confessori. Andre Matos blev 47 år gammal.

Matos är främst känd som medgrundare av det progressiva power metal-bandet Angra. Han skrev majoriteten av materialet till bandets debutalbum Angels Cry (1993) och medverkande även på uppföljarna Holy Land och Fireworks.

2001 lämnade han Angra tillsammans med bandets rytmsektion och bildade Shaman, med vilka han genomförde en konsert så sent som den 2:a juni i São Paulo. Samma kväll framträdde han även med Tobias Sammets rockoperaprojekt Avantasia, vars skivor han gästat flitigt. Matos hade även en solokarriär och har spelat in skivor med banden Viper och Symfonia.

Andre Matos har prisats för sin kraftfulla, omfångsrika röst och kallats för en av Brasiliens bästa sångare. På 90-talet deltog han i en tävling där Iron Maiden letade en ersättare till Bruce Dicksinson, och slutade som en av de tre finalisterna. Matos bodde flera år i Sverige, och hans ex-fru och son bor fortfarande kvar på Österlen i Skåne.

Vila i frid.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA