x

Svensk hiphop-ikon till attack: "Trampa inte på det som andra byggt upp"

Svensk hiphop-ikon till attack: "Trampa inte på det som andra byggt upp"

Efter Polar Music Prize-ceremonin där man i år bland annat hyllade hiphop- och DJ-ikonen Grandmaster Flash skickade Raymond Peroti, mer känd som Blues, ut en ordentlig salva om spektaklet.

I ett längre Facebook-inlägg skriver han bland annat om att han saknar verkligt viktiga personer på plats.

"Det är riktigt tråkigt att än en gång se samma culture vulture stå och reppa vår kultur på Polar Music Prize banketten! Hur kommer det sig att inte alla de som faktiskt utformade, skapade, på riktigt med blod svett och tårar, tog emot hat och slag för att kulturen skulle accepteras nu är där på den där flådiga Banketten???", skriver han bland annat i sitt Facebook-inlägg.

Han fortsätter med att prata om alla ungar som blev nekade inträde och skickades hem för att byta om på grund av fel skor, (sneakers), byxor (bagy), utseende (ickenormsvenskt). De som blev utslängda från fritidsgårdar för att de breakade, de som jagades av polisen för att de målade, de som blev utskrattade för att de rappade.

"Om någonsin så är det nu på peaken av kulturens högpunkt som den största genren alla kategorier, som allt arbete som alla i Sverige la ner på att organisera jams eller shower bör uppmärksammas. Varför är det inte de som sitter där och får erkännande från kungligheter i stadshuset?"

Han fortsätter:

"De säger att kvällen ska gå i Hip-Hopens ära? Var är representationen av alla akter som varit med och format den svenska scenen!? Vart är alla MC's, DJ's, Dansare och Graffare?"

Med det sagt fortsätter han med att hylla alla ungdomsgårdar som någonsin arrangerat spelningar för oetablerade, alla äldre som ordnade jams och fester land och rike runt och som gav möjlighet för okända namn att greppa micken på.

"Vilken konsultfirma som än gjorde detta borde skämmas! Disrepektera och trampa inte på det som andra byggt upp."

Raymond Peroti avslutar med ett konstaterande:

"Ditt polarpris är inte mitt polarpris."

BÄST JUST NU: Vår nästa hiphop-guru


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA