x

MEST LÄST: Vad säger din musiksmak om ditt sexliv?

MEST LÄST: Vad säger din musiksmak om ditt sexliv?

Olika musikstilar = olika typer av människor. Det kan låta aningen fördomsfullt men flera studier visar att man faktiskt kan koppla musiksmak till olika personlighetstyper. Bland annat visade en studie från 2015 att Björk-fans var öppensinnade, Marilyn Manson-fans inte speciellt trevliga och inte helt oväntat var The Smiths-fans mer neurotiska än andra. Men går det att koppla sexuella preferenser och fetischer till musiksmak?

I en studie utförd av Tickpick frågade man 1010 sexuellt aktiva personer om just musik- och sexpreferenser. Av samtliga deltagare var deppigt nog endast 57% nöjda med sitt sexliv, den siffran varierade dock när man tittade på vilken musikgenre personerna föredrog. Högst upp på listan hittar vi country-fans där 66.3% svarade att de var tillfredsställda med sitt sexliv. Strax efter hamnade blues-fans – som även var de som sa sig ”last the longest in bed”, bland dem uppgav 64.3 % att de var nöjda med sitt sexliv. Pop och Heavy Metal-fans var de som var minst nöjda med sitt sexliv, där hamnade siffran på drygt 57%. 

(Venus In Furs, världens bästa "BDSM-låt"?) 

Studien undersökte även mer ingående saker såsom favoritposition och fetischer. Bland annat uppgav 51.5% av indierock-fansen att man tände på bondage och sexuell dominans/underkastelse aka BDSM. Jazz-fans var den grupp där flest hade en fetish för fötter och country-fans föredrog rollspel (47.7%) och anal (36.9%). Flest fans av sexuella fetischer fanns bland EDM-lyssnare, bland dem hade nästan 44% minst en sexuell fetisch. 

Gillar du att ta emot oralsex? Då ska du hålla dig borta från hiphop/rap-fans, de var nämligen enligt studien minst benägna att ge oralsex. Men är ”doggy style” en favorit är det hiphop-fans du ska ragga upp, över 40% uppgav den positionen som sin favorit. Bland popfans var det istället missionären som var favoriten. Doggy style och missionären var även de positioner flest föredrog överlag, oavsett musiksmak.

I ett avsnitt av GAFFA-Podden diskuterades nyligen hur stor roll musiksmak spelar när det kommer till relationer och dejting – enligt Tickpicks studie ganska mycket, i alla fall när det kommer till sex. Att dela musiksmak med sin partner visade sig nämligen resultera i ett bättre sexliv. Nästan 80% av personerna med liknande musiksmak som sin partner uppgav sig vara tillfredsställda med sitt sexliv, jämfört med de med olika musiksmak där den siffran hamnade på 43.6%. Personer med liknande musiksmak hade även sex oftare än de med olika. Så lika barn leka bäst, även i sängen …

LÄS OCKSÅ: Kents vemod – ämne för litteraturvetenskap


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA