x

Artist vägrade dela scen med polis

Artist vägrade dela scen med polis

Under årets Järvaveckan var rapparen Dree Low inbjuden till ett samtal med riksdagsledamoten Lawen Redar (S), MUF:s ordförande Benjamin Dousa, ståupp-komikern Melody Farshin och polisen Hanif Azizi. Här skulle man bland annat prata om rapartister som förebilder. Enligt uppgifter till Expressen ska artisten vägrat dela scen med nyss nämnda polis vilket resulterade i att Hanif Azizi fick lämna debatten.

”Skulle precis vara och debattera populärkultur i orten tillsammans med Benjamin Dousa, Lawen Redar och Melody Farshin på Järvackan. Artisten Dree Low vägrade att stå på scen tillsammans med lokalpolisen. Arrangören vek sig och polisen fick lämna scenen”, skriver Hanif Azizi i en tweet.

Strax efter det kommenterade Järvaveckan händelsen i en tweet: ”Vi delar inte bedömningen som gjordes i samband med panelsamtalets början och anser att situationen hanterades på fel sätt”.

MUF-ordförande Benjamin Dousa berättar om händelsen till Expressen:

– Vi hade fått information om att det skulle vara vi och rapartister för att problematisera om att de är förebilder i förorten trots att de rappar om ibland ganska vulgära saker och händelser.

Först efteråt får de till sig informationen om att Hanif Azizi har blivit nekad att medverka.

– Det är så klart väldigt beklagligt. Hade jag och Lawen fått den informationen innan hade ingen av oss ställt upp på den här panelen, säger han.

Expressen har sökt den miljonstreamade Dree Low för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Vad säger din musiksmak om ditt sexliv?


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA