x

MEST LÄST: Uppges vara klar för Way Out West

MEST LÄST: Uppges vara klar för Way Out West

Den maskbeklädde countryartisten Orville Peck har fått stor uppmärksamhet under den senaste tiden. Mycket på grund av sitt sätt att leka med diverse musikgenrer och stiluttryck på ett sätt som ingen har gjort förut.

"Kofösar-imagen och fäblessen för bondage-komponenter är en lek med symboler och machoestetik. Detta är ingen traditionell country-artist, även om han själv med emfas betonat att han sysslar med country. Visst jobbar Peck med en del traditionella countryelement, men lika mycket sjösätter han ett brittiskt ljudande popprojekt", som GAFFAs Emil Viksell skriver i sin recension av Orville Pecks senaste album Pony.

I en Instagram-status från Orville Peck får vi till oss infon att artisten är klar för årets Way Out West och att spelningen sker 8 augusti. Det ska dock poängteras att festivalarrangören inte har gått ut med namnet i skrivande stund. Men vi hoppas på det bästa, för man vill ju knappast missa en artist som i sin musik slänger in Morricone, pistolskott, piskor som viner, visslingar, orgel och banjo och mixar ihop allt med pop- och country-estetik.

"Ofta är det ren vilda västern-magi", låter Emil Viksell meddela i sin recension. Förhoppningsvis även live.

gallery_large

Way Out West sker i Slottsskogen, Göteborg, 8-10 augusti och har bland annat gjort klart med Cardi B, Solange, The Cure, Stormzy, James Blake, Seinabo Sey, The Blaze, Zara Larsson, Christine and the Queens, Yung Lean, Jon Hopkins, Earl Sweatshirt, Blood Orange och Veronica Maggio.

LÄS OCKSÅ: Artist vägrade dela scen med polis


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA