x

Stockholm får ny hårdsatsande konsertarena – "Det är galet nu för tiden"

Stockholm får ny hårdsatsande konsertarena – "Det är galet nu för tiden"

Medan Stockholm har drabbats av något som i folkmun kommit att kallas för #Klubbdöden gör andra något åt det. DN rapporterar om att Münchenbryggeriet blir en plats där man framöver fokuserar mer på musiken. Platsen som har kommit att bli ett centrum för konferenser, ska nu även ta ett ordentligare tag om kulturen efter att konsertarrangörerna Harry Byrne och Rikard Kleinberg har tagit över huset vid Söder Mälarstrand från förre ägaren Hans Ryberg.

– Det jag tittar på just nu är våren och sommaren 2020. Northern Trails americanafestival den 13–14 juni nästa år är vår första bokning, säger arrangören Harry Byrne till DN och fortsätter:

– Det är galet nu för tiden, artister försöker få spelningar ett eller ett och ett halvt år i förväg. Just nu bokar jag ingenting direkt. Jag vill sköta det lugnt, skapa bra produktion, bra service, så att banden vill spela här. Det jag gör nu är att gå igenom vilken genre som passar i vilket rum. Bygga upp en atmosfär i varje rum.

Om Harry Byrne får som han vill kommer Münchenbryggeriet framöver att satsa på allt från utställningar, teater, poesi till rock- och klubbmusik. Jazz, folkmusik, americana, världsmusik, akustiskt med mera. Ett centrum för kultur helt enkelt.

Läs ett längre reportage om klubbarnas situation i Stockholm i GAFFAs senaste juli-nummer.

LÄS OCKSÅ: Nazistfestivalens besökare blev utan öl efter byinvånarnas initiativ


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA